Apple VS restul lumii: Dispozitivele iOS continuă să piardă teren în favoarea celor cu Android

Ziarul Financiar 20.08.2016

Potrivit Go4it, deocamdată nu se pune problema ca numărul de utilizatori ai platformei iOS să scadă, însă creşterea tot mai slabă a vânzărilor observată după fiecare nou model iPhone lasă compania din Cupertino într-o poziţie dezavantajoasă, tot mai mult din cota sa de piaţă revenind dispozitivelor cu sistem Android.

Fără schimbări majore de design aduse în ultimii doi ani, gama iPhone reprezintă astăzi 12.9% din totalul vânzărilor de smartphone la nivel global, în scădere de la o cotă de piaţă măsurată anul trecut la 14.6%. Între timp, telefoanele cu sistem Android au ajuns să reprezinte 86.2% din totalul vânzărilor pentru intervalul Q2 2016, cu 4% mai mult decât anul trecut.

Împreună, telefoanele cu sistem Android şi iOS reprezintă 99.1% din totalul vânzărilor smartphone înregistrate în acest semestru, mai puţin de 1% revenind platformelor alternative, cum este Windows 10 Mobile (cotă de 0.6%).

În repartizarea vânzărilor smartphone în funcţie de producători, Samsung conduce detaşat cu o cotă de piaţă estimată la 22.3%, urmat la mare distanţă de Apple cu o cotă de 12.9%. Deloc surprinzător, următoarele clasate sunt exclusiv companii chineze, ajutate de poziţia dominantă pe care o au în pieţele asiatice.

Având în vedere zvonurile circulate până acum, descriind iPhone 7 ca pe o actualizare fără schimbări majore adusă seriei iPhone 6S şi 6S Plus, rămâne de văzut cum va reuşi Apple să obţină creşterea dorită a vânzărilor, în contextul în care tot mai puţini utilizatori iPhone consideră necesară înlocuirea modelului achiziţionat anterior.

Sursa: http://bit.ly/2b2I5ah.