Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul CF2 din Capitală

Autor: Firuta Flutur 22.08.2016

„Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, împreună cu un reprezentant al Ministerului Transporturilor şi cu medici specialişti, continuă investigaţiile în cazul transfuziei greşite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Controlul vine după ce Inspecţia Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greşeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei şi a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Săptămâna trecută, unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată de către inspectorii Direcţiei Sanitare Publice (DSP) Bucureşti.

Pacienta care a suferit transfuzia greşită de sânge a fost transferată de urgenţă la Spitalul Bagdasar la câteva zile după operaţie, iar săptămâna trecută a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucureşti.