Culmea "apărării: Navele armatei române, cumpărate de la britanici, vor fi modernizate de turci, susţine presa turcă

Ziarul Financiar 22.08.2016
Pentru prima oară, Trucia va exporta servicii de inginerie pentru modernizarea submarinelor, o arie care necesită înaltă tehnologie. STM – Departamentul de Aparare Tehnologie şi Inginerie din Turcia – a câştigat contractul pentru submarinele pakistaneze de origine franceză şi pentru navele armatei române, de origine britanică, potrivit dailysabah, o publicaţie din Turcia. 
 
Industria de apărare din Turcia, care a dezvoltat anterior cea mai mare navă pakistenză, a câştigat un contract de aproape 500 de milioane de dolari pentru modernizarea unor sumbarine şi nave din Pakistan şi România.

Ca o ţară care deja este capabilă să să îşi modernizeze propriile submarine, Turcia va exporta pentru prima oară servicii de inginerie în zona de înaltă tehnologie.

STM a concurat cu mai multe companii din Chona, Marea Britanie, Franţa, Italia şi SUA pentru contractele negociate de România şi Pakistan.  

Notă ZF: Presa turcă scrie despre submarinele armatei române, însă probabil se referă la celebrele fregate britanice cumpărate de statul român.