Producătorul gălăţean de mobilă Staer, în insolvenţă, a avut afaceri mai mari cu 16% şi se menţine pe profit

Autor: Mădălina Dediu Panaete 23.08.2016

Producătorul de mobilă Staer Inter­national, companie care controlează mai mul­te magazine sub brandul Staer, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 60 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul pre­cedent, conform datelor de pe mfinante.ro.

Acesta este al patrulea an consecutiv de creş­tere pentru compania din Galaţi care a in­trat la finalul anului 2010 în insolvenţă, la ce­rerea acţionarului.

Staer, brand prezent în peste 30 de magazine proprii ale companiei din Galaţi şi ale partenerilor,  a raportat anul trecut un pro­fit de 5 milioane de lei, cu 66% mai mare faţă de anul precedent. Compania deţine o unitate proprie în Galaţi, cu o suprafaţă de 39.000 mp, conform datelor de pe site-ul propriu.

Bazele Staer au fost puse în 1992 de omul de afaceri Nicolae Ştefan, care a sesizat oportunitatea dezvoltării unui business în acest domeniu în momentul în care a trebuit să-şi mobileze propriul apartament şi a fost nevoit să-şi facă propria canapea. Deşi nu se pricepea la mobilier, el a început producţia de tapiserii într-un atelier închiriat cu un capital de mai puţin de 500 de dolari. Primul magazin Staer a fost deschis în 1997, conform datelor anterioare.