Septimiu Postelnicu este noul şef al diviziei de retail din cadrul UniCredit Bank

Autor: Claudia Medrega 23.08.2016

Septimiu Postelnicu a preluat din luna august poziţia de head of retail division în cadrul UniCredit Bank, mandatul lui fiind autorizat de către Banca Naţională a României.

El are o experienţă de peste 18 ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business - atât comercial, cât şi operaţional, potrivit informaţiilor transmise de bancă. În perioada 2004-2006, Postelnicu a fost managing director al HVB Leasing România, iar între 2006 - 2008 a fost CEO şi respectiv Coordonator de integrare UniCredit Leasing - HVB Leasing în cadrul UniCredit Leasing Corporation. În 2009, el s-a mutat la Milano, ocupând poziţia de head of global Services al UniCredit Leasing, coordonând ariile de organizare, logistică, IT şi securitate pentru Europa Centrală şi de Est. În această perioadă a fost membru al Comitetului Executiv şi membru al Comitetului de Supraveghere al subsidiarelor UniCredit de leasing din Ucraina, Slovenia şi ţările Baltice. Postelnicu a devenit în 2010 head of Global Banking Services în UniCredit Bank România, responsabil de IT, operaţiuni, securitate şi organizare, coordonând proiecte majore – precum cel de achiziţie a portofoliului de clienţi preluat de la The Royal Bank of Scotland plc – sucursala România şi pe cele de transformare şi digitalizare ale băncii în România.

„Ne propunem ca, pe termen mediu, să atingem pragul de un milion de clienţi în România şi să devenim un jucător de top în zona de retail bancar digital – inovând şi investind constant pentru a le oferi clienţilor noştri cele mai moderne instrumente şi canale de interacţiune cu banca”, a declarat Septimiu Postelnicu, şeful diviziei de retail  în cadrul UniCredit Bank.

Strategia de retail a UniCredit Bank urmăreşte ca principale direcţii îmbunătăţirea permanentă a serviciilor bancare oferite clienţilor, digitalizarea activităţii şi inovaţia, precum şi dezvoltarea constantă a ofertei de produse.