Doi tineri din Capitală fac 32.000 de euro din recondiţionarea bicicletelor vechi

Autor: Mihaela Pascari 25.08.2016

Lucian Simion împreună cu Mădălina Oprişan au decis să pună bazele propriului proiect antreprenorial în urmă cu patru ani, atunci când au vrut să îşi personalizeze propria bicicletă şi nu au găsit un loc potrivit.

Prin urmare, tinerii au pornit afacerea BiţaColor, care îşi desfăşoară activitatea de recondiţionare şi personalizare a bici­cletelor. „Ideea acestui proiect a pornit când ne-am dat seama că nu avem unde să ne recondiţionăm sau personalizăm propriile biciclete. Am început în bucătăria apartamentului în care locuiam, am continuat într-o debara şi uşor ne-am dezvoltat către un atelier care oferă servicii complete de recondiţionare şi personalizare biciclete“, a spus Mădălina Oprişan, acţionar în cadrul firmei BiţaColor Entreprise SRL, firma care administrează brandul BiţaColor.

Afacerea a pornit cu o investiţie de 1.500 de lei, din care tinerii au achiziţionat un compresor necesar desfăşurări lucrărilor de recondiţionare. „În urmă cu circa patru ani Lucian a mers la mai multe vopsitorii de maşini cerându-le să facă practică neplătită sau voluntariat doar pentru a putea învăţa tehnica şi procesele tehnice de vopsire. A fost refuzat de trei ateliere, în schimb a fost acceptat la al patrulea, era vorba de vopsitorie de maşini de la marginea Bucureştiului“, a mai spus Mădălina Oprişan.