Brokeri: Transgaz are perspective de 7% randament pentru 2016

Autor: Liviu Popescu 25.08.2016
Acţiunile Transgaz Mediaş (TGN), distribuitorul naţional de gaze na­turale, au perspectiva unui randa­ment al dividendului de 7% din profi­tul pe anul 2016 şi prin urmare ac­ţiunile ar putea să crească în perioada urmă­toare. De când au fost publicate datele semestriale, titlurile TGN s-au apreciat cu 2%, iar de la începutul anului cu 13,9%, cu tot cu dividendele distribuite în acest an. Compania a plătit dividende cu randamente de 10% din profitul pe 2015.

„Titlurile au perspectiva unui ran­dament al dividendului de 7% din pro­fitul pe 2016, după calculele noastre. Prin urmare, considerăm că ar putea să-şi continue evoluţia ascen­dentă, măcar pe măsura randa­men­tului divi­den­dului aşteptat anul viitor“, consi­deră Daniela Ropota, respon­sabil departament analiză în cadrul SSIF Intercapital.

În principiu, dacă contextul de piaţă este unul negativ, evoluţia titlu­rilor Transgaz ar putea să supra­perfor­meze piaţa în ansamblu, adaugă ea.  Transgaz a raportat un profit net de 282 mil. lei în primul semestru, în scă­dere cu circa 12% faţă de prima ju­mă­tate din 2015, în linie cu aştep­tă­rile pieţei. Veniturile din activitatea de transport intern au continuat să scadă, de la 660 mil. lei în S1/2015 până la 630 mil. lei în primul semestru. Rezultatele com­paniei au fost în linie cu aştepările, chiar dacă au fost influenţate de ele­mente nerecurente, atât în bine, cât şi în rău.