Ştefan Vuza: Vom depune o ofertă pentru activele Oltchim scoase la licitaţie

Autor: Liviu Popescu 29.08.2016

Chimcomplex, compania a grupului Serviciile Comerciale Române, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, va depune o ofertă pentru a participa la licitaţia privind vânzarea pe bucăţi a combinatului Oltchim.

„În ultimii trei ani Chimcomplex a depus trei oferte de cumpărare şi a purtat mai multe corespondente la autorităţile responsabile (administratori judiciari, creditori, minister) în care a arătat că întârzierea procesului de vânzare a Oltchim este în detrimentul tuturor, atât al vânzătorului cât şi al cumpărătorului”, spune SCR. Prin achiziţia activelor de la Oltchim, SCR vrea să constituie Compania Română de Chimie pe nucleul format din Chimcomplex şi Oltchim.

„Credem că este bine că se încearcă vânzarea pe grupe de active.” Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), cu capitalizare de 127 mil. lei aflată în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi prin nouă pachete de active, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la finele acestui an. AT Kearney este firma de consultanţă pentru tranzacţie.