EJobs: Ingineria, Contabilitatea şi Vânzările sunt domeniile preferate de candidaţi

Ziarul Financiar 31.08.2016

Salariile peste medie din domeniul IT situează acest domeniu pe locul 5 în topul preferinţelor candidaţilor pentru angajare, pe aceeaşi poziţie fiind şi domeniul Achiziţii-Logistică-Aprovizionare şi Management-Consultanţă (5% dintre respondenţi pentru fiecare domeniu).

Domeniul de activitate cu cea mai pregnantă prezenţă masculină (94%) este cel legat de transporturi, în timp ce femeile preferă zona de Secretariat – Administrativ (89%).

IT-Hardware este pe locul doi în topul domeniilor în care lucrează bărbaţii, 83% dintre persoanele de sex masculin chestionate, declară că au job în tehnologia informaţiilor. construcţiie fiind de asemenea dominate de 83% dintre bărbaţi.

Femeile au, însă, alte domenii preferate decât bărbaţii, fiind orientate, spre joburile de birou care necesită organizare. Pe primul loc, în cazul lor este domeniul secretariat-administrativ, unde lucrează de 89% dintre femeile chestionate, pe locul doi este Contabilitatea-Finanţe cu 87% dintre femei, iar pe locul trei – Resursele umane şi Psihologia. Majoritatea respondenţilor provin din Bucureşti, din Nord-Estul, Nord-Vestul ţării, dar şi din zona de sud.