Producătorul de mobilă Nikmob: „Din cauza scumpirii lemnului, am pierdut un client. Nu am mai putut susţine preţul“

Autor: Roana Rotaru 02.09.2016

Producătorul de mobilier Nikmob din comuna Nehoiu, judeţul Buzău, care produce mobilier din lemn masiv pentru copii, a trimis anul trecut 92% din producţie marilor retaileri de mobilier din Europa, America de Nord şi Asia.

Compania care prelucrează anual peste 40.000 metri cubi de cherestea a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 71 mil. lei (circa 16 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul precedent, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Cererea mai mare de la clienţii tradiţionali şi adăugarea de noi clienţi în Europa au contribuit la creşterea cifrei de afaceri în 2015 faţă de anul precedent, însă pentru anul acesta estimăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de 60 mil. lei după ce un client important din Danemarca, un retailer, a luat decizia să nu mai vândă mobilier pentru copii. Din cauza creşterii preţurilor la lemn noi nu am mai putut să susţinem preţul, iar ei nu şi-au mai permis să vândă în piaţă la preţuri competitive şi atunci a luat decizia să nu mai vândă“, a declarat pentru ZF Mihai Micu, directorul general al companiei Nikmob.