Aproape 280 de cai din 9 ţări au ajuns la Bucureşti pentru a participa la un concurs de echitaţie

Autor: Greta Bogdan 01.09.2016

278 de cai din 9 ţări au ajuns la Bucureşti  pentru a participa în perioada 1 - 4 septembrie la concursul Balcaniada Ecvestră, un record în istoria de 48 de ani a competiţiei, valoarea cailor fiind estimată la peste 50 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

„Este pentru prima oară în 20 de ani când România îndeplineşte toate criteriile cerute de Federaţia Internaţională de Echitaţie pentru Finala Campionatului Balcanic de Sărituri peste Obstacole", a declarat Adrian Barcutean, presedinte al INFRASOFT. 

Balcaniada de sărituri peste obstacole este cel mai mare eveniment internaţional de echitaţie organizat de ţara noastră anul acesta. La Balcaniada de anul acesta vor fi prezenţi peste 300 de sportivi din ţările balcanice.

Cei mai titraţi cai şi jokey din Turcia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Croaţia, România, Serbia şi Macedonia vor veni în ţara noastră pentru a-şi disputa titlul de campioni balcanici.

"Suntem onoraţi că am fost desemnaţi anul acesta să organizăm această competiţie de mare anvergură pentru lumea sportului ecvestru. Invităm în tribune toţi iubitorii de echitaţie, cărora le promitem un spectacol ecvestru cum nu s-a mai văzut la noi în ţară. Avem mare încredere în sportivii noştri că vor urca pe podium", a declarat Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

La Balcaniada de anul acesta vor participa peste 30 de sportivi români, care au în palmares numeroase titluri internaţionale şi naţionale.