Paradisul lui Hitler - staţiunea Prora va fi transformată într-o destinaţie turistică de lux. Galerie FOTO

Autor: Lorena Cornea 11.09.2016

Înainte de metodele şi ideologiile care l-au consacrat drept unul dintre cei mai de temut dictatori din istorie, Adolf Hitler a elaborat planul unei staţiuni turistice. Cu trei ani înainte ca nemţii să invadeze Polonia în 1939, Fuhrer-ul a ordonat construirea celei mai mari staţiuni turistice din lume pe plaja insulei Rügen.

Germanii i-au dat numele de Prora. Cu o capacitate de 20.000 de persoane, staţiunea era refugiul ideal pentru muncitorul de rând care îşi un concediu relaxant.

Când a început cel de-al Doilea Război Mondial, lucrărirle au fost sistate, dar acum au fost reluate pentru a construi ceea ce urmează a fi un complex de apartamente  de lux  şi case de vacanţă.

But then World War II began, and Prora's construction stalled — until now.

Potrivit Business Insider, între 1936 şi 1939, mai mult de 9.000 de muncitori au pus pe picioare o clădire lungă de peste 4 kilometri din cărămidă şi beton – o clădire „monstru”, al cărui caracter practic era eclipsat de grandoare. Pozele vă cor ajuta să vă faceţi o idee despre imensitatea clădirii, dar cu siguranţă nu vor reflecta întru totul realitatea.

Clădirea este atât de mare încât ar fi intrat lejer în topul celor mai mari şi impresionante structuri din lume, dacă muncitorii nu ar fi fost redirecţionaţi către tancuri şi muniţie. Locul a rămas în paragină câteva zeci de ani, iar în 2013 Metropole Marketing a obţinut drepturile de restaurare şi transformare.

Locuinţele vor ocupa majoritatea spaţiului din cele opt blocuri principale şi vor fi împărţite în două ramuri, Prora Solitaire Home şi Prora Solitaire Hotel Apartments and Spa. Metropole preconizează că lucrările vor lua sfârşit în 2022, dar locuinţele sutn deja puse spre vânzare.