Acţionarii Promed System spun că negociază preluarea unui spital din Capitală

Autor: Mirabela Tiron 07.09.2016

Acţionarii clinicii Promed System, care operează spitalul Wellborn din Capitală, specializat în fertilizare in vitro, spun că sunt în discuţii avansate pentru preluarea unui spital în Bucureşti, o investiţie de 2-3 milioane de euro, în care vor oferi servicii de chirurgie oftalmologică, operaţii laparoscopice şi alte intervenţii.

Mai mult, într-o lună şi jumătate, Promed System va deschide un centru de fertilizare in vitro în Ploieşti, o investiţie de un milion de euro, ca parte a strategiei de dezvoltare. Oficialii companiei au menţionat că este vorba de un spital deţinut de un jucător privat din domeniul sănătăţii, fără a face public numele.

„Anul trecut am avut afaceri de circa 4 milioane de euro cu spitalul Wellborn şi centrul din Târgovişte. Unu din cinci cupluri din România are probleme în a face copii, potenţialul de dezvoltare pentru clinicile care oferă proceduri de fertilizare fiind foarte mare în România”, a declarat pentru ZF Silviu Predoi, directorul general al Promed System. El a mai spus că de la începutul anului afacerile Promed System au crescut cu circa 28% faţă de perioada similară a anului anterior şi că numărul pacienţilor creşte de la un an la altul.