BRD - Sogelease şi-a dublat volumul finanţărilor în S1, la 73 mil. euro, ajungând la o cotă de piaţă de 7,7%

Autor: Roxana Rosu 08.09.2016

Valoarea bunurilor finanţate de BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Société Générale, a atins în primul semestru nivelul de 73,6 milioane euro, dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La nivelul întregii pieţe de leasing, Sogelease a înregistrat o cotă de piaţă de 7,7%, în creştere cu 1% comparativ cu rezultatul anului precedent.

Creşterea finanţărilor a fost susţinută în primul rând de sectorul vehiculelor, reprezentând peste 70% din totalul finanţărilor acordate în perioada analizată. Autoturismele şi vehiculele comerciale uşoare au avut o evoluţie ascendentă (+38%) comparativ cu anul precedent, ponderea în totalul portofoliului ramânând relativ constantă. Finanţarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane a înregistrat o creştere spectaculoasă, valoarea bunurilor finanţate triplându-se în această perioadă şi totodată deţinând o pondere de aproximativ 50% în volumul finanţărilor auto.

În acelaşi timp, volumul finanţărilor acordate echipamentelor a crescut cu 32%, peste media pieţei, de 25%, pe acest segment de finanţare. IMM-urile continuă să deţină ponderea majoritară în totalul finanţărilor acordate de BRD Sogelease. Numărul clienţilor noi ai BRD Sogelease a crescut cu 11% faţă de 2015.