Top companii de asigurări. Primii cinci jucători au strâns afaceri de 2,5 miliarde lei în S1

Autor: Anelis Baciu 08.09.2016

Primele cinci companii din asigurări generale, care controlează circa 50% din piaţă, au vândut în primele şase luni din acest an poliţe în valoare de 2,5 mld. lei (570 mil. euro), în creştere cu peste 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele agregate de ZF.

Asirom a rămas lider şi la jumătatea anului cu subscrieri de 661 mil. lei, de aproape două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Poziţia Asirom a slăbit uşor faţă de primul trimestru, în condiţiile în care diferenţa de prime dintre Asirom şi compania de pe locul secund, Allianz-Ţiriac, s-a redus de la 78 milioane de lei la 63 milioane de lei. Allianz-Ţiriac a vândut asigurări în valoare de 598 mil. lei, în creştere cu circa 14%.

Locul trei a revenit ca şi în primul trimestru Omniasig, cu afaceri de 456 mil. lei în primele şase luni ale anului, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania locală a francezilor de la Groupama, în schimb, a reuşit să urce două poziţii în clasament faţă de topul după primele trei luni, până pe locul patru. Francezii şi-au crescut subscrierile cu circa 13% până la 434 milioane de lei. Clasamentul este completat de Euroins cu afaceri de 394 milioane de lei.