​Cât te costă să dai o petrecere ca în filme în România

Autor: Lorena Cornea 10.09.2016

Cu toţii am visat la un moment dat să participăm la o petrecere ca în filme, lângă o piscină puternic luminată sau într-o casă imensă, cu muzică la maximum, fete frumoase îmbrăcate sumar care să danseze pretutindeni şi alcool la liber.

În Statele Unite, o astfel de petrecere este deja tipul standard din fiecare weekend în care adolescenţii au chef de puţină distracţie. Dar în România, petrecerile cu zeci-sute de persoane se ţin numai la evenimente importante din viaţă, precum nunţi, botezuri sau majorate - probabil pentru că, desigur, reprezintă o cheltuială destul de mare.
 
În filme băutura nu se termină niciodată, cu atât mai puţin paharele tip Red Cups sau gustările. În realitate e puţin mai complicat, totuşi. Un set de zece pahare tip Red Cups costă 20 de lei în hipermarketuri, deci pentru 100 de persoane, ţinând cont că fiind din plastic se mai sparg sau lumea le aruncă instinctiv, preţul pentru pahare deja este unul exorbitant.
 
Un whiskey bun, dar nici prea scump şi adecvat unui „party american”, ca de exemplu Ballantines, Jack Daniel's sau Johnnie „Plimbăreţul” Red Label se încadrează în limita de 100 de lei per sticla (1 L). O vodcă ajunge ceva mai ieftin, cam la jumătatea preţului pentru whiskey. Tăria ajunge astfel să coste între 1.500 şi 2.000 de lei.
 
Berea, care trebuie să fie în sticle verzi (aşa cum arată de fiecare dată la petrecerile date de adolescenţi în filme), pe lângă tărie, trebuie să fie cu mult mai multă. Dacă o bere costă puţin peste doi lei, considerând că există suficientă şi pentru Dorel care a venit doar pentru una, şi pentru beţivul de Marcel care mai întâi a băut trei shot-uri de vodcă şi acum vrea să se scalde în bere, se ajunge undeva la 1.000 de lei şi cu berea.
 
Sucurile nu trebuie să lipsească nici ele, iar Coca Cola este vedeta în filme. O sticlă la doi litri şi jumătate costă aproximativ lei, deci băuturile carbogazoase ajung şi ele să coste 400 de lei cel puţin.
 
O vilă costă cca. 450 de lei pentru a fi închiriată pentru o petrecere, pe când o vilă cu piscină ajunge şi până la 1800 de lei. Adăugăm şi un joc de lumini, boxe şi o maşină de fum pentru ambianţă şi, totodată, înca cca. 400 de lei. Invitaţii se vor plânge şi de foame cu siguranţă, aşa că pizza nu este o opţiune, ci o necesitate. O pizza cu diametrul 45 cm costă aproximativ 60 de lei, iar din ea mănâncă 4 persoane.
 
În total, ajungem la suma de...7000 de lei! Suma aceasta ridică multe întrebări, ca de exemplu de unde au bani puştii din filme de astfel de petreceri. Ei nu închiriază casa cu piscină şi în mod sigur pun bani fiecare pentru petrecere, sau adoptă varianta clasică: vin cu un six-pack de bere. Deci, dacă plănuiţi să daţi o astfel de petrecere în viitorul apropiat, asiguraţi-vă că aveţi fondurile necesare...sau prieteni foarte buni.