Google cumpără dezvoltatorul de soft Apigee pentru 625 milioane de dolari

Autor: Ioana Nita 12.09.2016

Compania americană Google, parte a grupului Alphabet, a anunţat că are în plan să cumpere firma Apigee specializată în dezvoltarea de aplicaţii web, pentru aproximativ 625 milioane de dolari, scrie TechTimes.com. 

Achiziţia va fi finalizată cel mai probabil la sfârşitul anului şi face parte din strategia Google de a-şi axa businessul pe servicii pentru companii. Apigee este specializată în dezvoltarea protocolului API (application programming interface) care se referă la interfaţa de programare a aplicaţiilor web. Aceasta reprezintă un set de reguli şi specificaţii prin intermediul cărora un program poate interacţiona cu un alt program sau cu sistemul de operare în mod automat.

Astfel, compania se adresează sectorului B2B (business to business), dezvoltând software care face practic legătura dintre firme şi clienţii şi partenerii lor. Spre exemplu, dacă un client vrea să cumpere un produs prin intermediul unei aplicaţii mobile, achiziţia se va realiza cel mai probabil cu ajutorul unui soft care foloseşte protocolul API pentru a transmite detaliile tranzacţiei în sistemul retailerului. Printre clienţii Apigee se numără companii precum operatorul telecom AT&T sau retailerul de modă Burberry, care plătesc un comision către dezvoltatorul soft de fiecare dată când se foloseşte protocolul API.