IKEA a deschis un atelier de tâmplărie în cadrul magazinului din Băneasa

Autor: Mădălina Dediu Panaete 13.09.2016

IKEA România a deschis un atelier de tâmplărie în cadrul magazinului din Băneasa, cu activitate ocazională, în care se confecţionează suporturi, se taie blaturile de bucătărie, scânduri şi suporturi pentru diverse necesităţi de amenajare internă din cadrul magazinului.  Compania şi-a adăugat recent la activitate cu mai multe coduri CAEN, printre care „Fabricarea de mobilă pentru birouri şi magazine“. 

„Nu este vorba despre producţia de mobilier care să fie ulterior vândut şi nu există această intenţie în acest moment“, au spus reprezentanţii IKEA România.  În anul financiar septembrie 2014 - august 2015 IKEA a avut în România vânzări în valoare de 425 milioane de lei (fără TVA), în creştere cu peste 12% faţă de anul precedent.

Retailerul suedez a deschis în 2007 un magazin în Băneasa, acesta rămânând singura unitate a lanţului de magazine cu mobilă şi decoraţiuni în România. Însă grupul suedez a cumpărat un teren în zona Theodor  Pallady din Capitală, unde urmează să deschidă al doilea magazin din România.