Acţionarul Starbucks aduce artileria grea la Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 13.09.2016

Grupul polonez Amrest, care deţine din 2015 franciza gru­pului american Starbucks în România, l-a numit administrator peste businessul local pe Jacek Trybuchowski, un executiv polonez care ocupă şi funcţia de director ope­raţional (COO) peste întreg grupul, potrivit datelor publice.

Amrest este un business antreprenorial fondat în 1993 de omul de afaceri american Henry McGovern. Între timp, businessul cu sediul în Polonia a ajuns la afaceri de circa 800 mil. euro anul trecut şi peste 1.000 de restaurante şi cafenele sub mai multe branduri şi pe mai multe pieţe, printre care şi România. Pe piaţa locală compania deţine doar franciza Starbucks, liderul pieţei de cafenele din România, cu afaceri de 55 mil. lei anul trecut, în creştere cu 52% faţă de 2014.

Jacek Trybuchowski este directorul operaţional al Amrest de la începutul anului, însă lucrează pentru grup din 1993 (cu mai multe pauze), ocupând anterior poziţii precum director de fuziuni şi achi­ziţii, CEO al opera­ţiunilor din Rusia sau administator al businessului din China al companiei. El a început însă în 1993 ca manager de restaurant. Între timp însă el a lucrat pentru alte companii din domeniu, printre care şi grupul Yum!, care deţine bran­duri precum KFC şi Pizza Hut, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare LinkedIn.