AGA la Raiffeisen Bank. Acţionarii decid acordarea dividendelor majorate şi cooptarea în board a Anei Maria Mihăescu de la IFC

Autor: Claudia Medrega 13.09.2016

Raiffeisen Bank, deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, intenţionează să le acorde acţionarilor dividende de 330 mil. lei, în creştere cu 37,5% faţă de nivelul propus în primăvară, adunarea generală a acţionarilor fiind convocată pentru 14 septembrie.

 
Tot miercuri acţionarii vor decide şi dacă o cooptează pe Ana Maria Mihăescu, regional manager al IFC - divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru funcţia de membru independent în consiliul de supraveghere al Raiffeisen Bank.
 
Raiffeisen a fost anul trecut a patra cea mai profitabilă bancă din sistem, cu un câştig net de 98 mil. euro (circa 437 mil. lei), în scădere faţă de 2014. Raiffeisen nu a reuşit astfel să-şi păstreze poziţia de cea mai profitabilă bancă din România după ce timp de trei ani consecutivi, în perioada 2012-2014, a ocupat primul loc în clasa­mentul profi­tabilităţii. În acest an, Rai­ffeisen Bank a avut cel mai puţin pro­fitabil prim se­mestru din ult­imii opt ani din cauza unor pro­vizioane de 42 mil. euro pentru le­gea dării în plată. Câştigul băncii a fost în S1 2016 de 36 mil. euro.