Gheorghe Peltecu, Filantropia: Toţi doctorii care practică în România sunt formaţi în spitalele publice

Autor: Cristina Bellu 13.09.2016

Rezolvarea cazului medical, satifacţia pacientului şi costul redus al actului medical, reprezintă principalii indicatori de calitate de care managementul spitalului clinic de obstetrică ginecologie Filantropia ţine cont, a spus Gheorghe Peltecu, managerul spitalului, în cadrul ZF Pharma Summit ’16.

“Principalii indicatori de calitate la care ma uit sunt – orice caz pe care îl primim trebuie să-l rezolvăm, satisfacţia pacientului şi actul medical să fie unul ieftin. Să nu fie făcut cu costuri exagerate. ”

Filantropia este una dintre cele mai vechi instituţii din Bucureşti care are atât tradiţe cât şi modernism şi poate fi reprezentativ pentru sistemul public din România.

Nivelul de aparatură din spital este acelaşi ca în alte spitale. Dotarea s-a făcut printr-un program al Băncii Naţionale.

Managerul unui spital are responsabilitatea de a gestiona ce se întâmplă în spital.

Alte declaraţii:

Nu trebuie să blamăm sistemul public, pentru că cea mai mare parte dintre români se tratează în acest sistem. Spaţiul public este un formator de opinie.

Filantropia are cea mai mica rată de mortalitate neonatală din Bucureşti.

Spitalele publice reprezintă instituţiile de educaţie profesională. Toţi doctorii care practică în România sunt formaţi în spitalele publice.

Formarea rezidenţilor dintr-un spital reprezintă şi atributul managerului de spital. Rezidenţiatul în specialiatea noastră durează cinci ani, timp în care managerul de spital poate să selecteze viitoarea echipă.

În ultimii ani am format o echipă de 17 medici, toţi sub 40 de ani. Mulţi sunt specializaţi în afara ţării. Dintre cei care se formează în afara ţării, dacă sunt motivaţi aceştia cu siguranţă se întrorc să practice medicina în ţară.

Pentru a extinde maniera de lucru de la Filantropia şi la alte spitale trebuie să expui medicii tineri la formare în străinătate, trebuie să ai răbdare şi să fii conştient că nu se poate face totul peste noapte. Trebuie să existe devotament şi răbdare.