Aproape 70.000 de tineri vor să plece la studii în străinătate. Cele mai căutate destinaţii sunt Marea Britanie, Olanda sau Danemarca

Autor: Mihaela Pascari 15.09.2016
Peste 68.000 de români au căutat un pro­gram de licenţă, masterat sau doctorat în străinătate pentru anul universitar 2015-2016, iar destinaţiile preferate sunt Marea Britanie, Olanda sau Danemarca, potrivit informaţiilor de la grupul Educativa, care organi­zează târgul de uni­ver­sităţi The Ro­ma­nian In­ter­national Uni­versity (RIUF). Târgul adună anual peste 100 de uni­versităţi şi 22.000 de vizitatori inte­resaţi de opor­tu­ni­tă­ţile educaţionale şi facilităţile la care pot avea acces dacă urmează un program de stu­diu în Europa, America, Australia sau Asia.
 
„Doar prin intermediul târgului RIUF, anual peste 6.000 de români îşi aleg universitatea din străinătate sau din România (doar 10% dintre universităţile prezente la târg sunt româneşti- n. red.) la care merg să înveţe mai departe“, a spus Ruxandra Zaharia, PR & Marketing manager în cadrul târgului RIUF.