Cum a crescut salariul angajaţilor din asigurări în ultimii opt ani. Acum câştigă mai bine decât angajaţii băncilor şi de două ori mai mult decât salariul mediu net pe economie

Ziarul Financiar 17.09.2016

Salariul mediu net al angajaţilor din asigurări este în prezent de peste două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie.

Industria de asigurări, unul dintre cele mai zbuciumate sectoare din economia locală în ultimul an, sufocată de pierderi vreme de 10 ani, cerinţe mai dure de capital şi falimente răsunătoare, reuşeste să se poziţioneze în pofida acestor probleme în topul industriilor cu cele mai mari salarii medii lunare plătite angajaţilor.

Astfel, la finalul lunii iulie angajaţii din asigurări încasau în medie un salariu net de 4.416 lei (aproape 1.000 de euro), cu circa 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Ritmul de creştere al salariului mediu din asigurări a fost peste salariul mediu pe economie, care a crescut în ultimul an cu 13%, până la 2.078 de lei. Salariul mediu net al angajaţilor din asigurări este în prezent de peste două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie. Salariul mediu al angajaţilor din asigurări este mai mare chiar decât în cazul angajaţilor din bănci, unde venitul mediu este de 4.300 de lei.