MApN: Cadrul legislativ pentru pensiile militare nu va fi revizuit

Ziarul Financiar 16.09.2016

Cadrul legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, nu va fi revizuit şi nici nu a existat o asemenea intenţie, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă emis de MApN joi, "la nivelul Executivului şi al ministerului nu se pune problema niciunui fel de revizuiri a cadrului legislativ aplicabil pensiilor militare de stat, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, că nu a existat şi nu există vreo asemenea intenţie, discuţie, iniţiativă ori proiect".

Ministerul Apărării Naţionale precizează că va asigura menţinerea condiţiilor create prin actuala legislaţie a pensiilor militare.

"În luna martie a acestui an, printr-o scrisoare comună (…), conducerea Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor a fost informată cu privire la stadiul implementării OUG 57/2015, pe care Executivul a iniţiat-o şi adoptat-o", se mai arată în comunicat.

MApN mai precizează că reacţiile din partea beneficiarilor au fost pozitive şi că s-a semnalat un sistem de pensii militare de stat echilibrat şi unitar pentru toţi militarii.