Gala Premiilor Emmy 2016: Marii câştigători au fost „Game Of Thrones" şi „The People V.O.J. Simpson"

Autor: Letitia Provian 19.09.2016

Serialul de televiziune "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story", o adaptare pentru micile ecrane despre procesul de crimă al sportivului căzut în dizgraţie O.J. Simpson a deschis seara Galei Emmy cu nu mai puţin de 22 de nominalizări şi a adunat rapid o sumedenie de trofee, inclusiv pentru Cea mai bună miniserie. " Dramatizarea de zece ore produsă de FX despre dubla omucidere şi senzaţionalul proces de achitare din 1995 al fostului jucător de fotbal a obţinut nouă trofee Emmy, inclusiv premii pentru actorii Sarah Paulson, Courtney B. Vance şi Sterling K. Brown.

Serialul de dramă fantasy "Game of Thrones" şi comedia "Veep" au adunat trofee numeroase pentru gigantul HBO, dar şi seriale noi şi actori de culoare au fost printre câştigătorii galei care s-a centrat în acest an pe chestiunea alegerilor în SUA.

Serialul favorit al fanilor "Game of Thrones," a mers la gala de duminică cu 23 de nominalizări, câştigând un total de 12 premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial de deamp. cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu. GOT a devansat concurenţii precum "Mr. Robot," ai reţelei USA, precum şi serialul Netflix de inspiraţie politică "House of Cards."

"Ne aflăm aici pentru că George Martin a creat lumea în care trăim şi jucăm", a declarat co-creatorul serialului Dan Weiss.

Sarah Paulson a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie pentru interpretarea rolului procurorului Marcia Clark, care a fost prezentă în seara Galei Emmy, iar Courtney B. Vance l-a surclasat pe Cuba Gooding, Jr. câştigând Premiul pentru cel mai bun actor în rolul avocatului apărării lui Simpson, Johnnie Cochran.

Prezentatorul serii a fost Jimmy Kimmel care a inaugurat gala de duminică cu o serie de glume despre candidatul Republican la alegerile prezidenţiale din SUA şi fosta vedetă a emisiunii "Celebrity Apprentice", Donald Trump.

"Dacă iese câştigător Donald Trump şi construieşte zidul, prima persoană pe care o aruncăm peste zid este Mark Burnett," a glumit Kimmel, adresându-i-se lui Burnett, producătorul britanic care a creat emisiunea "Celebrity Apprentice."

Vedeta "Veep" Julia Louis-Dreyfus a obţinut cel de-al cincilea premiu Emmy pentru rolul ei din comedia satirică despre Casa Albă în care joacă rolul unui preşedinte ambiţios şi inept care luptă cu toate mijloacele să-şi păstreze puterea.

Louis-Dreyfus şi-a cerut scuze pentru ceea ce a denumit "actualul climat politic," cu şapte săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale. "Cred că 'Veep' a năruit zidul dintre comedie şi politică. Serialul nostru a debutat ca satiră politică dar acum pare a fi un documentar lucid", a zis aceasta glumind, făcând referire la campania prezidenţială.

Gala Emmys a avut în acest an 21 de actori de culoare nominalizaţi, în contrast cu nominalizaţii albi ai premiilor Oscar 2016.

O parte dintre aceştia au mers acasă cu trofee Emmy, mulţi pentru prima dată. Alături de câştigătorii din "O.J. Simpson" Courtney B. Vance şi Sterling K. Brown (cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie), actorul egipteano-american Rami Malek i-a devansat pe actorii veterani Kevin Spacey şi Liev Schreiber luând primul Emmy pentru rolul unui hacker cu stângăcii sociale din "Mr. Robot."

Printre alţi actori care au obţinut prima oară un premiu Emmy s-a numărat şi actriţa canadiană Tatiana Maslany, o surpriză a serii care a luat Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de dramă, devansând-o pe favorita Robin Wright, interpretând rolul unei femei cu personalităţi multiple în "Orphan Black."

Jeffrey Tambor a obţinut premiul pentru cel mai bun actor de comedie pentru a doua oară pentru rolul său de tată care face tranziţia devenind femeie în serialul produs de Amazon "Transparent."

Comedianta de la "Saturday Night Live" Kate McKinnon, care o joacă pe nominalizata democraţilor la alegerile din SUA, Hillary Clinton, a câştiga premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie, iar John Oliver, gazda emisiunii "Last Week Tonight with John Oliver", a luat premiul Emmy pentru cel mai bun talk-show.

Cea de-a 68-a ediţie a Galei Anuale a Premiilor Emmy care celebrează cele mai bune producţii de televiziune, a fost prezentată de Kimmel la Microsoft Theater din Los Angeles.

Principalii câştigători ai Gali Premiilor Emmy 2016:

Cel mai bun serial-dramă: "Game of Thrones"

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Rami Malek, "Mr. Robot"

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Tatiana Maslany, "Orphan Black"

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial-dramă: Ben Mendelsohn, "Bloodline"

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial-dramă: Dame Maggie Smith, "Downton Abbey"

Cel mai bun actor invitat într-un serial-dramă: Hank Azaria, "Ray Donovan"

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial-dramă: Margo Martindale, "The Americans"

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: Miguel Sapochnik, "Game of Thrones" - "Battle of the Bastards"

Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă: David Benioff şi D. B. Weiss, "Game of Thrones" - "Battle of the Bastards"

Cel mai bun serial de comedie: "Veep"

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeffrey Tambor, "Transparent"

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie: Julia Louis-Dreyfus, "Veep"

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie: Louie Anderson, "Baskets"

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie: Kate MCKinnon, "Saturday Night Live"

Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie: Peter Scolari, "Girls"

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial de comedie: Tiny Fey şi Amy Poehler, "Saturday Night Live"

Cea mai bună regie pentru un serial de comedie: Jill Soloway, "Transparent" - "Man on the Land"

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie: Aziz Ansari şi Alan Yang, "Master of None" - "Parents"

Cea mai bună miniserie: "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"

Cel mai bun film de televiziune: "Sherlock: The Abominable Bride"

Cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune: Courtney B. Vance, "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson, "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Sterling K. Brown, "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Regina King, "American Crime"

Cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau dramatic special: Susanne Bier, "The Night Manager"

Cel mai bun scenariu pentru o o miniserie, film sau dramatic special: D.V. DeVincentis, "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story" - "Marcia, Marcia, Marcia"

Cel mai bun program de reality-show tip competiţie: "The Voice"

Cel mai bun talk-show: "Last Week Tonight with John Oliver"