Proiectul ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Cluj să analizeze starea businessului din Cluj şi din Bistriţa

Autor: Adelina Mihai 21.09.2016
Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează mâine la Cluj evenimentul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României”, în care se va discuta despre situaţia capitalului privat românesc şi măsurile necesare pentru dezvoltarea businessului autohton în Cluj şi în Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unei analize a ZF, cele mai mari zece companii antreprenoriale din Cluj au o cifră de afaceri cumulată de 4,3 miliarde de lei, adică 9% din cifra de afaceri totală a judeţului. Spre comparaţie, în Bistriţa-Năsăud, cei mai mari zece antreprenori au o cifră de afaceri totală de 1,5 miliarde de lei, adică 15% din businessul total al judeţului.

Banca Transilvania este cel mai mare business antre­pre­no­rial din Cluj, cu o cifră de afaceri de peste 2,7 mi­liarde de lei în 2015, potrivit datelor de la Registrul Comer­ţu­lui, generând astfel aproape 6% din cifra de afaceri a jude­ţu­lui şi peste 60% din cifra de afaceri a celor mai mari zece com­panii antreprenoriale din Cluj.

În judeţul Bistriţa-Năsăud cea mai mare companie antreprenorială este Teraplast, cel mai mare procesator de PVC de pe piaţa locală, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 268 de milioane de lei.