Bentley Bucureşti anunţă prima motorizare diesel pentru SUV-ul Bentayga. Cum arată cel mai puternic şi mai rapid SUV din lume. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 21.09.2016

Sub capota celui mai rapid şi mai puternic SUV din lume, Bentley Bentayga, se va regăsi începând cu anul viitor şi primul diesel care va echipa un automobil Bentley - în acest caz este vorba de noul motor V8 de 4 litri cu trei turbocompresoare şi 32 de supape, care echipează şi Audi SQ7. Cu o putere de 429 CP şi un cuplu de 900 Nm, Bentayga Diesel atinge viteza maximă de 270 km/h şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde.

O nouă tehnologie disponibilă pe SUV-ul Bentayga Diesel asigură cel mai redus nivel de emisii CO2 dintre toate modelele Bentley, precum şi o autonomie de peste 1000 km, care permite conducătorului auto să parcurgă, de exemplu, distanţa de la Londra la Verbier, la Bordeaux sau în Scoţia cu un singur plin de combustibil.

”Bentayga Diesel reprezintă un moment istoric pentru Bentley, aducând în faţa lumii întregi cel mai rapid SUV diesel de lux din lume. O putere impresionantă, performanţe de grand touring şi rafinament fără egal – acestea sunt calităţile care definesc adevăratul caracter Bentley. Numai Bentley ar fi putut produce un automobil atât de puternic şi de rafinat în acelaşi timp”, mărturiseşte Wolfgang Dürheimer, Chairman and Chief Executive of Bentley Motors.

Motorul V8 de 4 litri, de ultimă generaţie, alături de cutia de viteze automată ZF cu 8 trepte, dezvoltă cea mai mare putere şi cel mai bun cuplu din clasa sa, de 429 CP, respectiv de 900 Nm. Turbocompresoarele secvenţiale cu volută dublă, cu raport variabil, sunt alimentate de gazele de eşapament, în timp ce un al treilea compresor electric de supraalimentare – pus în funcţiune de sistemul inovator Bentley 48V – se activează în 30 de microsecunde, pentru a elimina orice întârziere la acceleraţie. Rezultatul constă în livrarea de putere neîntreruptă la orice viteză, asigurând o experienţă de condus fluidă, în autenticul stil Bentley.

Acest sistem de propulsie ajută noul Bentayga Diesel să ajungă de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 270 km/h.

Un cuplu puternic este posibil de la viteze foarte mici, iar cuplul maxim se atinge de la numai 1000 rpm, pentru rezultate impecabile pe şosea şi pentru performanţe exemplare în off-road. Fluxul imediat de putere completează cu succes rafinamentul şi performanţa de top pe care clienţii le aşteaptă, în mod tradiţional, de la un Bentley.

De asemenea, Selective Catalytic Reduction contribuie la un nivel mai scăzut al emisiilor de protoxid de azot. Combinată cu sistemul stop-start Bentley, cel mai bun nivel de emisii de CO2 – de 210 g/km – şi o autonomie de peste 1000 km între două alimentări cu combustibil, această tehnologie poziţionează Bentayga Diesel în topul modelelor cu un randament avansat al motorului.

Bentayga Diesel etalează acelaşi design britanic de lux, autentic şi modern întâlnit la fratele său cu motor W12, dar aduce în plus câteva noi detalii unice.

Emblema motorului V8 Diesel, plasată pe marginea inferioară a portierei din faţă, completată de noul design al ţevii de eşapament duble, reaminteşte subtil de noile performanţe ale motorului.

Detaliile distinctive ale exteriorului includ şi o grilă masivă, matriceală, vopsită în negru, cu margini şi bară faţă cromate. Jantele opţionale de 21" Mulliner Driving Specification – disponibile în finisaj argintiu sau gri (acesta din urmă cu accente prelucrate pe spiţe şi jante) – pot fi comandate separat, jantele standard din aliaj, cu 10 spiţe, fiind de 20”.

Finisajele montate manual - inclusiv un nou finisaj de culoarea chihlimbarului, apărut pentru prima dată la Bentayga Diesel - formează suprafeţe elegante şi clare/imaculate în interior. Fiecare dintre cele 15 piese sunt modelate de artizanii Bentley şi finisate cu o atenţie la detalii specifică brandului Bentley.

Asemenea celorlalte modele Bentley, Bentayga Diesel poate fi lăsat pe mâna artizanilor Mulliner, divizia de personalizare a caroseriilor Bentley, care va răspunde solicitărilor individuale.

Un coş elegant de picnic creat de Mulliner este disponibil pentru noul Bentayga. Acesta include o ladă frigorifică, un set de tacâmuri şi veselă din porţelan Linley, pahare de cristal, oferind şi spaţiu de depozitare pentru alimente. Pentru mai mult confort în aer liber, anumite părţi ale coşului pot fi demontate şi folosite pe post de scaune.

Un ceas mecanic Mulliner Tourbillon by Breitling este, de asemenea, opţional. Cu cel mai complex mecanism, Moulliner Tourbillon este întors periodic, automat, printr-un sistem integrat în bord. Această operă de artă este realizată din aur masiv (cumpărătorii pot alege între aur roz sau aur alb) şi poate avea un cadran din sidef sau din abanos negru, decorat cu 8 diamante.

Livrările către clienţi vor începe în Europa la începutul anului viitor, când este aşteptat şi în România, intrarea pe pieţele din Rusia, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi Taiwan fiind planificată pentru parcursul anului 2017.