Agricola Bacău a investit 5 mil. euro în creşterea producţiei fabricii de mezeluri Salbac

Autor: Roana Rotaru 23.09.2016

Compania Salbac, parte a grupului de firme Agricola Bacău, îşi măreşte capaci­ta­tea de producţie pentru salamurile crud-us­cate cu circa 1.000 de tone până în 2020 după ce a inaugurat astăzi o nouă unitate de pro­ducţie, o investiţie de 5 mil. euro, din care jumătate din sumă provine din fonduri proprii şi jumătate împrumut bancar de la Banca Tran­sil­vania, potrivit reprezentanţilor com­paniei.

„Ca regulă generală, când porneşti o inves­tiţie faci un studiu de fezabilitate, calcu­lezi indicatorii, vezi care este bugetul nece­sar, dar în cazul nostru s-a întâmplat altfel: ne-a cerut-o piaţa. Cererea era mai mare decât putea produce fabrica şi atunci am hotărât să facem această extindere. Noi, grupul Agri­cola, in­ves­tim cam 5 mi­lioane de euro anual în expansiunea companiilor noastre”, a decla­rat Gri­gore Horoi, pre­şedintele Agricola Bacău, într-o conferinţă de presă organizată la sediul companiei Salbac.

El a mai spus că în această industrie este esenţial să măreşti volumele ca să faci faţă costurilor, având în vedere că marja de profit pe unitatea de produs finit este mică.