Şeful Terapia Cluj: Ne-am concentrat pe medicamentele fără prescripţie, care au ajuns la 50% în portofoliul nostru

Autor: Mirabela Tiron 23.09.2016

Exporturile generează 30% din cifra de afaceri a fabricii clujene, principalele destinaţii externe fiind fostele pieţe URSS.

Producătorul de medi­ca­mente Terapia Cluj, parte a grupului indian din industria farma­ceu­tică Sun Pharma, a cres­cut ponderea medicamentelor fără prescripţie (OTC) la 50% în por­to­fo­liul de produse, dublu faţă de cât reprezentau în anul 2010, mă­sură luată de conducerea companiei pe fondul scăderii înregistrate în piaţa de medicamentele pe bază de reţetă.

„Ne-am concentrat pe medica­mentele fără prescripţie, OTC-uri. Aspenter, Aspacardin, Faringosept sunt printre cele care se vând cel mai bine“, a spus Dragoş Damian, şeful companiei. El estimează vânzări de 100 de milioane de euro pe piaţa locală şi de 30 de milioane de euro la export în anul financiar ce se va încheia la finalul lunii martie anul viitor. În ultimii ani Terapia Cluj a încercat să îşi dez­volte portofoliul de produse fără prescripţie având în vedere taxa de clawback, dar şi noile preţuri stabilite anul trecut pentru medica­mentele cu prescripţie.