Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, audiat la DNA, fiind adus cu ambulanţa

Autor: Mediafax 23.09.2016

Nicuşor Constantinescu a fost dus, vineri dimineaţa, cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă, la sediul DNA Constanţa, pentru audieri.

El a declarat, la intrare, că va fi probabil audiat în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o împotriva procurorilor care i-au administrat dosarele.

"Probabil că audierea de azi este răzbunarea a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor DNA Constanţa şi a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi teroare şi drept urmare a plângerii mi s-a facut un nou dosar penal", a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută o pedeapsă de cinci ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea în primă instanţă a lui Nicuşor Constantinescu la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei.