Wizz Air continuă dezvoltarea la nivel internaţional: deschide a 25-a bază în Georgia

Autor: Mirabela Tiron 23.09.2016

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, deschide cea de-a 25-a bază în Kutaisi, Georgia. Compania a alocat aeroportului din Kutaisi o aeronavă Airbus A320 şi a început să opereze şapte noi rute cu preţuri reduse spre destinaţii ca Berlin, Dortmund şi Munchen Memmingen în Germania, Larnaca în Cipru, Milano în Italia, Sofia în Bulgaria şi Salonic în Grecia. Cu aceste noi destinaţii, Wizz oferă acum 11 rute, spre 8 ţări, din Kutaisi. 

Primul zbor din Kutaisi a decolat în 2012 şi, de atunci, peste 600.000 de pasageri au zburat din şi spre Georgia. Baza companiei din Kutaisi reprezintă o investiţie de 98 de milioane de dolari şi va crea 36 de locuri de muncă directe în companie.  

În România compania low-cpst a ajuns la 4,5 milioane de pasageri iar pentru acest an estimează 6 milioane de pasageri.
Wizz Air operează o flotă de 73 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 127 de destinaţii din 38 de ţări. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviaţie.