Postul de radio german Deutsche Welle solicită oficial returnarea unei înregistrări confiscate de autorităţile turce

Autor: Mediafax 26.09.2016

Postul de radio german Deutsche Welle a depus luni o plângere la o instanţă civilă din capitala Ankara, solicitând returnarea înregistrării unui interviu cu Akif Cagatay Kilic, ministrul turc al Tineretului şi Sportului, confiscate de autorităţile din Turcia, informează site-ul agenţiei Reuters. 

În cadrul înregistrării din data de 5 septembrie, reporterul Michel Friedman l-a intervievat pe ministrul turc al Tineretului şi Sportului în legătură cu o serie de subiecte sensibile, inclusiv tentativa de lovitură de stat din Turcia, precum şi arestările sau concedierile ce au urmat lunii iulie.

"Acesta este un eveniment ce nu are nici o legătură cu supremaţia legii şi democraţia", a declarat Peter Limbourg, directorul-general al postului Deutsche Welle.

"Apelăm acum la metode legale pentru a solicita returnarea rapidă a materialului nostru", a adăugat Limbourg, care anterior a condamnat confiscarea interviului drept o "încălcare flagrantă a libertăţii presei".

Un reprezentat al Ministerului Sportului a afirmat că nu se cunoaşte încă rezultatul procesului, dar Ankara a solicitat ca interviul să nu fie difuzat publicului.

Martin Schaefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, a declarat că Guvernul acceptă decizia postului Deutsche Welle "de a face ceea ce consideră că este necesar pentru a-şi exercita drepturile".

Steffen Siebert, purtătorul de cuvânt al cangelarului german, a adăugat anterior că libertatea presei germane nu se negociază.