Dezbatere istorică: Hillary Clinton şi Donald Trump, prima bătălie televizată din cursa electorală pentru preşedinţia SUA

Autor: Greta Bogdan 26.09.2016
Prima dezbatere televizată între Hillary Clinton şi Donald Trump, candidaţii democrat şi republican la preşedinţia Statelor Unite, va avea loc în această noapte, la ora locală 21:00, respectiv 4:00 - în România, şi va aduna în faţa ecranelor milioane de oameni care vor dori să urmărească „cel mai mare show politic de pe Pământ", potrivit CNN. 
 
Bătălia dintre Clinton şi Trump marchează unul dintre cele mai importante momente din istoria politică recentă a SUA. Se estimează că dezbaterea va atrage un public similar cu cel al Super Bowl, cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii - văzut ca o „sărbătoare" naţională - în jur de 100 de milioane de americani care îi vor urmări pe cei doi candidaţi atât din faţa micilor ecrane, cât şi de pe smartphone-uri sau de pe alte device-uri.
 
Potrivit unui sondaj efectuat de Bloomberg, republicanul Donald Trump a înregistrat o creştere considerabilă a popularităţii, tinzând să aibă un avans în raport cu adversara democrată, Hillary Clinton.
 
Dezbaterea va fi moderată de către Lester Holt, prezentator al emisiunilor NBC Nightly News şi Dateline NBC şi va putea fi urmărită pe platformele site-urilor străine, precum cea a Fortune.
 
În România, evenimentul va fi transmis de postul Pro TV.