Familia Peugeot îşi continuă diversificarea şi vrea să investească în afara Franţei

Autor: Ştefan Stan 28.09.2016

Diversificarea portofoliului FFP, vehiculul tranzacţionat public al familiei, ajută la compensarea caracterului ciclic al diviziei auto, a declarat CEO-ul Robert Peugeot. FFP va investi de asemenea în companii internaţionale sau companii cu activităţi internaţionale pentru "echilibrarea riscurilor", a declarat acesta. Pentru a identifica noi oportunităţi, FFP a deschis o divizie în Londra în acest an.

Familia Peugeot a început diversificarea activelor în anii 2000 sub conducerea lui Robert. FFP a fost una din candidatele pentru achiziţia unui pachet de 60% din acţiunile aeroportului din Lyon, Franţa, împreună cu Macquarie Group.

Peugeot a declarat că a "avut o experienţă foarte bună cu Macquarie" şi ar putea căuta alte oportunităţi pe acelaşi segment. FFP a cumpărat o participaţie în managerul francez de active Tikehau Capital Partners in iulie. Strategia FFP este similară cu cea a familiei italiene Agnelli, care a fondat producătorul auto Fiat. Holdingul acesteia, Exor, a achiziţionat în acest an reasigurătorul PartnerRe pentru 6,1 miliarde de dolari.