Acţiunile companiilor din energie listate la BVB au crescut joi - OMV Petrom, cel mai mare avans

Autor: Ştefan Stan 29.09.2016

Cel mai mare avans pe bursă l-a înregistrat OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată, care a întrerupt seria de pierderi şi a trecut pe creştere. Acţiunile Petrom s-au tranzacţionat la 0,2485 lei/acţiune, în creştere cu 2,06% la debutul şedinţei de joi.

Acţiunile OMV Petrom se tranzacţionau miercuri în a doua parte a zilei la 0,244 lei, în scădere de la 0,259 lei cât era în şedinţa de pe 22 septembrie, înainte de anunţul Fondului Proprietatea de lichidare a unei participaţii.

Scăderile înregistrate săptămâna trecută de acţiunile SNP au influenţat negativ evoluţia săptămânală a majorităţii indicilor locali, care au încheiat săptămâna cu variaţii mixte. Indicele de referinţă BET a crescut cu 0,3%, în timp ce BET-NG a scăzut cu 1%, cea mai slabă performanţă săptămânală din rândul indicilor locali. Fondul Proprietatea intenţionează ca prin lichidarea unei părţi din deţinerea la Petrom să majoreze free-floatul (numărul de acţiuni libere la tranzacţionare).

Acţiunile Romgaz au crescut joi cu 1,30%, în timp ce Transgaz a urcat cu 0,33% şi Electrica a urcat cu 0,73%. Transelectrica şi Nuclearelectrica au înregistrat cele mai slabe creşteri, cu 0,17%, respectiv 0,00%.

Barilul de petrol se tranzacţiona joi la ora transmiterii acestei ştiri cu 46,75 dolari.