Cine este îndrumătorul spiritual al lui Donald Trump: A divorţat de două ori şi este anchetată pentru evaziune fiscală

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu 02.10.2016

Un ajutor de nădejde al miliardarului Donald Trump în campania prezidenţială, dar şi al familiei sale, este pastorul Paula White, care crede că rugăciunile făcute pentru altcineva pot avea efect imediat asupra derulării evenimentelor, scrie revista Time.

Credinţa îi este împărtăşită atât de fiul lui Trump, Eric, care consideră, de exemplu, că problemele cu teleprompterul din timpul discursului său la Congresul Naţional al Republicanilor s-au rezolvat datorită rugăciunilor ei, cât şi de Donald Trump însuşi, care a dorit să o aibă alături pe durata aceluiaşi congres, unde Paula White mărturiseşte că s-a rugat alături de el şi familia lui, cât şi pentru el, cerându-i lui Dumnezeu „să-i dea cuvintele potrivite şi înţelepciune”.

Omul de afaceri are o atât de mare încredere în sfaturile Paulei White, care-i este prietenă de ani de zile, încât în 2011, când se gândea să candideze la preşedinţia Statelor Unite a întrebat-o dacă e momentul potrivit să facă pasul, iar aceasta i-a spus că nu atunci.

„Paula este o persoană de mare credinţă şi desăvârşire. Mi-a fost o prietenă extraordinară şi îi sunt recunoscător pentru îndrumare şi susţinere,” afirmă Trump.

Cei doi s-au cunoscut în 2002, după ce omul de afaceri a văzut-o ţinând o predică televizată despre importanţa viziunii. Mare admirator al unor teleevanghelişti ca David Jeremiah, Jimmy Swaggart sau Bill Graham, Trump a sunat-o să se prezinte, iar ulterior a invitat-o să-i fie alături în platou la finalul primului sezon din reality show-ul său „The Apprentice”, unde Paula White s-a rugat pentru distribuţia emisiunii şi echipa implicată în realizarea ei înainte de filmări.

De asemenea, pastorul deţine un apartament în clădirea Trump Park Avenue din New York, iar în perioada în care organiza şedinţe de studiul Bibliei în acest oraş, printre participanţi se număra, din când în când, şi omul de afaceri.

Pe lângă predicile sale televizate, White, acum în vârstă de 50 de ani, a mai ajuns în atenţia publicului prin divorţul de cel de-al doilea soţ ori o anchetă a Comisiei de Finanţe a Senatului SUA cu privire la scutirile de impozite de care beneficiază, anchetă la care s-a renunţat. În prezent, ea este conducătoarea New Destiny Christian Center, o biserică neconfesională cu 10.000 de enoriaşi din Orlando, iar atunci când Donald Trump s-a hotărât, în sfârşit să candideze, Paula White i-a devenit consilieră, ajutându-l să găsească pastori care să-l îndrume spiritual şi să se roage pentru el.