INS: 7,4 milioane de turişti în primele opt luni, în creştere cu 737.300

Autor: Cristina Bellu 03.10.2016

În primele opt luni ale anului sosirile turiştilor în unităţile de cazare au fost de 7,4 milioane, în creştere cu 11% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, din numărul total, sosirile turiştilor români în perioada menţionată au reprezentat 77,8%, în timp de turiştii străini au reprezentat 22,2% , ponderi similare cu cele din primele opt luni ale anului trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,8% din total turişti străini), iar din aceştia 85,2% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

În acelaşi timp, înnoptările înregistate în perioada analizată au însumat 17,6 milioane în creştere cu 8,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 81,5%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,5%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72,9% din total turişti străini), iar din aceştia 83,1% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii a fost de 2,5 zile la turiştii români şi 2,0 zile la turiştii străini.