Lanţul Cărtureşti caută locaţii în ţară „în cursa“ către afaceri de 16 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron 04.10.2016

Proprietarii lanţului Cărtureşti poartă discuţii pentru deschiderea de noi librării în marile oraşe din ţară, cele 12 magazine care funcţionează în provincie generând 40% din vânzările lanţului, potrivit Nicoletei Dumitru, care conduce businessul Cărtureşti alături de antreprenorul Şerban Radu.

Lanţul de librării este prezent în Timişoara, Cluj, Iaşi, Con­stan­ţa cu câte două unităţi şi în Arad, Ploieşti, Braşov şi Suceava cu câte un magazin. „În Capitală nu mai deschidem mo­men­tan alte librării, dar suntem în discuţii pentru noi spaţii în ora­şe mari din ţară. Ne­gociem cu proprietari de spaţii stradale sau în centre co­­merciale, dar încă nu am semnat nimic“, a spus Nicoleta Dumitru. Vânzarea de carte generează circa 60% din cifra de afaceri a Cărtureştilor, conform ultimelor date disponibile, fiind vândute în lanţul de librării circa un milion de volume. În cadrul librăriilor se mai vând produse gastro, muzică, filme, suveniruri.

Lanţul Cărtureşti a finalizat 2015 cu o cifră de afaceri de  70 mil. lei (15,7 mil. euro), în creştere faţă de 58 de milioane de lei în 2014, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Pentru acest an acţionarii au bugetat vânzări de peste 16 mil. euro.