Fostul şef al Billa se va ocupa de integrarea reţelei în cadrul Carrefour

Autor: Cristina Roşca 04.10.2016
Sorana Georgia (51 de ani), executivul român care a condus timp de cinci ani operaţiunile Billa în România, se va ocupa de integrarea lanţului de supermarketuri în businessul local al Carrefour. Ea a preluat astfel funcţia de project manager, urmând a se ocupa de continuitate şi urmând să sprijine integrarea Billa în cadrul Carrefour, potrivit datelor publice pe profilul său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Lanţul de 86 de supermarketuri Billa, cu afaceri de peste 300 de milioane de euro anual, a fost preluat la finalul lunii decembrie 2015 de Carrefour România într-o tranzacţie de aproape 100 mil. euro. Tranzacţia a primit acordul de la Concurenţă în acest an, astfel că magazinele au fost preluate oficial şi începe integrarea. În maxim 18 luni de la preluare brandul Billa va dispărea, iar supermarketurile vor deveni Carrefour Market.

Odată cu preluarea magazinelor a fost preluată şi echipa de câteva mii de oameni, dar şi managementul care se ocupă acum de facilitarea procesului de integrare.

Sorana Georgia a preluat conducerea Billa în 2011, moment în care a devenit prima româncă care a condus operaţiunile unuia dintre cei mai importanţi zece retaileri din România. Cu o experienţă de circa aproape 20 de ani în retail, ea l-a înlocuit în funcţie pe bulgarul Emil Stefanov. La momentul preluării reţeaua avea 55 de magazine, pentru ca în momentul preluării de către Carrefour să fi ajuns la 86. Ea a fost totodată primul român care a ocupat funcţia de director executiv al reţelei Billa.