Şeful JW Marriott: A trecut perioada de stagnare. Acum ne gândim cum să creştem

Autor: Mirabela Tiron 07.10.2016

Libanezul Fadlallah Zayat, care a preluat conducerea hotelului de cinci stele JW Marriott Bu­cu­reşti în mar­tie anul trecut, fiind la primul man­dat de director general de hotel după mai bine de 20 de ani în zona fi­nanciară, spune că hotelierii deja se pot gândi la ce să facă pentru creş­terea şi impulsio­narea businessului, dat fiind că perioada de stagnare din anii anteriori a trecut.

„Gradul de ocupare este în creştere la JW Marriott, la fel ca în toată piaţa hotelieră de patru şi cinci stele din Bucureşti. Contextul econo­mic ne permite, doar se es­timează o creş­tere de 5% a PIB-ului, nu?“, spune Fadlallah Zayat. Creşte­rea eco­nomică de 5% în România este prognoza de toamnă a Fondului Monetar Internaţional.

Zayat mai spune că nu este la primul contact cu România, ci s-a im­plicat în activitatea hotelului din Bucu­reşti din prisma func­ţi­ei pe care o deţinea an­terior, de director finan­ciar zonal pe Europa de Est în cadrul lan­ţului Marriott. „Hotelul din Bu­cu­reşti era parte din portofoliul meu ca director financiar, dar acum am un anga­jament permanent, este foarte cap­tivant acest job, aşa că mă con­centrez pe ceea ce se poate face ca să creştem businessul.“