Banca Transilvania va încerca să plaseze obligaţiunile RCS în lei pe piaţa locală

Autor: Cristian Hostiuc 07.10.2016

Cel mai probabil, procesul de vânzare a unui sfert din companie deţinut de acţionarii minoritari ar urma să aibă loc la începutul anului viitor, asta şi în funcţie de rezultatele vânzării de obligaţiuni, unde trebuie strânsă o sumă foarte mare.



După mai multe săptămâni de discuţii, conform unor surse din piaţă, grupul RCS a decis să vândă şi obligaţiuni în lei, în procesul de restructurare a datoriilor şi atragerea unor finanţări suplimentare, operaţiune estimată la 800-900 milioane de euro.

RCS vrea să-şi restructureze datoriile, pentru a beneficia de dobânzile mai mici de pe piaţă şi de posibilitatea obţinerii unor scadenţe mai mari.

În vara acestui an, RCS a angajat un grup de bănci să se ocupe de această operaţiune, în paralel cu posibilitatea unei listări la bursă.

Conform site-ului Mârşanu.ro, de plasarea obligaţiunilor se ocupă JPMorgan, Deutsche Bank, Citi, ING, Société Générale, UniCredit şi Banca Transilvania. De vânzarea acţiunilor se ocupă Citi, Deutsche Bank, Wood, Raiffeisen şi BRD.