Pentru prima dată, remuneraţiile directorilor din Petrom sunt puse pe masă. Membrii directoratului şi alţi 34 de şefi au câştigat anul trecut 54 mil. lei, adică o medie lunară de 26.000 euro. Primii patru executivi au contract de muncă cu OMV

Autor: Roxana Petrescu 07.10.2016

Cei cinci membri ai directoratului Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, şi 34 de directori care le raportează direct, pornind de la directori de dezvoltare pentru Marea Neagră, Reusrse Umane sau Comunicare, au fost recompensaţi anul trecut cu 54 de milioane de lei, arată datele publicate în prospectul de vânzare a 6,4% din acţiunile pe care FP le deţine la Petrom.

“Remuneraţia membrilor directoratului şi a directorilor care raportează membrilor directoratului, plătită de societate constă într-o indemnizaţie lunară fixă, bonusuri şi alte beneficii, incluzând beneficii în natură. Suma totală a remuneraţiei şi a altor beneficii, inclusiv beneficiile în natură plătite de societate în 2015 în beneficiul membrilor directoratului şi a directorilor care raportează membrilor directoratului, în mod colectiv ca şi grup pentru activităţile prestate pentru societate în toate funcţiile se ridică la valoarea de 54 de milioane de lei”, se arată în documentul FP.

Practic, 39 de persoane care deţin cele mai importante funcţii de conducere din Petrom au “împărţit” anul trecut 54 de milioane de lei, de unde rezultă o medie lunară de aproape 26.000 de euro.

“Dna. Gheorghe (CEO), dl. Matje (CFO), dl. Morgan (Downstream Oil) şi dl. Zeilinger (Upstream) au încheiate contracte de muncă cu entităţi OMV”, se mai arată în documentul FP unde se mai preciează că sumele pentru cei patru sunt facturate către Petrom şi incluse în suma de 54 de milioane de lei.