Şeful transportatorului Frigoexpres, aflat în reorganizare: RCA-ul este o catastrofă pentru noi, ne creşte costurile foarte mult

Autor: Mirabela Tiron 10.10.2016

Florian Mihuţ, directorul general şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean de marfă Frigoexpres, intrat în insolvenţă în vara lui 2013 şi aflat în plin proces de reor­ganizare, spune că urmează toţi paşii din planul de reorganizare şi că în acest an a mai renunţat la 14 camioane, flota fiind compusă acum din doar 76 de camioane. Afacerile companiei au scăzut cu 14% în primele nouă luni.

 
„Situaţia este dificilă, dar urmăm planul de reorganizare, avem însă costuri mai mari cu combustibilul şi cu poliţele RCA. Sunt o catastrofă pentru noi aceste poliţe, tarifele sunt foarte mari, cred că în nicio ţară nu se plăteşte aşa mult“, a spus Mihuţ pentru ZF.
 
Pentru un camion de 16 tone costul cu RCA se ridică la circa 22.000 lei (circa 5000 de euro), faţă de 3.000 de lei în urmă cu doi ani, potrivit datelor ZF de la jucătorii din piaţă. În prezent, există discuţii pentru plafonarea tarifelor RCA la suma de 7.500 de lei/an pentru un camion de 16 tone.