Andreea Micu, Avincis: Anul acesta estimăm o producţie de peste 230.000 de sticle de vin, în creştere cu 70% faţă de 2015

Autor: Cristina Bellu 17.10.2016
Anul 2016 se anunţă a fi un an bun pentru producătorii de vin, în condiţiile în care a fost destul de secetos, acest lucru permiţând realizarea unui echilibru între aciditatea vinului şi zahăr (în cazul vinurilor albe - n. red.), dar a avut şi perioade cu ploi care au ajutat ca soiurile cabernet sauvignon şi merlot să capete proprietăţile dorite, este de părere Andreea Micu, care deţine împreună cu părinţii Valeriu şi Cristiana Stoica podgoria Avincis din zona Drăgăşani.
 
„Anul trecut am avut o producţie de aproximativ 140.000 de sticle, iar anul acesta avem deja o creştere de 70%. Este o creştere foarte mare datorată şi faptului că au intrat pe rod mai multe suprafeţe viticole, aşa încât pentru 2016 estimăm o producţie de peste 230.000 de sticle de vin.“
 
Andreea Micu este de profesie avocat, în tradiţia familiei, părinţii ei fiind fondatorii casei de avocatură Stoica & Asociaţii. Pod­go­ria de 40 de hectare este o moştenire de fa­milie, pe domeniul Vila Dobruşa din Dră­găşani, care a aparţinut străbunicilor.