Primele rezultate ale centrului de cercetare de 2,7 mil. euro al IRUM: inginerii din Reghin au dezvoltat împreună cu finlandezii de la Logset un tractor forestier

Autor: Laurentiu Cotu 14.10.2016

IRUM a inaugurat anul trecut centrul de cercetare în producţia de tractoare şi utilaje agricole, o investiţie totală de 11,9 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), cofinanţată parţial printr-un proiect european de 6,4 mil. lei.



„Am lansat în acest an un nou model de tractor forestier, care a fost prezentat la târgul de utilaje forestiere din Germania KWF Tagung. Un alt utilaj forestier pe care-l vom lansa pe piaţă în acest an, TAF-4F, a fost dezvoltat de centrul nostru de cercetare, împreună cu inginerii companiei finlandeze Logset, fiind gândit special pentru condiţiile de exploatare din ţară“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

IRUM produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF (Tractoare Articulate Fores­tiere), utilaje agricole, încărcătoare, trans­por­toare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Producătorul de utilaje agri­cole şi forestiere, controlat de familia Oltean, a investit în acest an aproximativ

1,9 mil. euro în proiecte ce au prevăzut modernizarea atelierelor de lucru, dar şi în cercetarea şi dezvoltarea produselor.  Producătorul din Reghin a dezvoltat şi un nou încărcător frontal (IFRON), a realizat un model de funicular (FPU500H), cu o manevrabilitate mai bună şi zgomotul redus faţă de funicularele din serie, şi a modernizat modelul de tractor forestier TAF 690 PE.