Schaeffler: Numărul de angajaţi ar putea creşte cu 10-20% în următorii patru ani

Autor: Laurentiu Cotu 17.10.2016

Compania Schaeffler România, subsidiara locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 13,2 mld. euro şi aproximativ 85.000 de angajaţi, a ajuns în prezent la peste 4.000 de angajaţi şi intenţionează să crească personalul fabricii de rulmenţi din Cristian, judeţul Braşov.

Schaeffler România produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 kilometri de municipiul Braşov, com­ponente pentru industria auto­mo­bilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană.

„Anul 2016 a adus o creştere şi pe partea de personal, peste 4.000 de oameni făcând parte în prezent din echipa Schaeffler Româ­nia, pentru care se conturează premise de dezvoltare până la finalul anului, în domenii precum proiectare, calcul tehnic, dezvoltare produs, achiziţii, logistică, producţie sau calitate. Numărul de angajaţi ar putea creşte şi mai mult în următorii 3-4 ani, cu aproximativ 10-20%, fără a depăşi 5.000 de persoane active la Braşov“, a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Blemovici, direc­torul general al Schaeffler România.