Argo Capital Property investeşte 33 milioane euro pentru extinderea centrului comercial Era Park Iaşi

Ziarul Financiar 20.10.2016

Argo Capital Property, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori şi dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, va extinde centrul comercial Era Park din Iaşi cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 33 milioane euro.

Era Park este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a României, situat în vestul municipiului Iaşi.

„Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iasi în ceea ce priveşte numărul de vizitatori şi cifra de afaceri a chiriaşilor. Cu toate acestea, considerăm că proiectul nu si-a atins deocamdată potenţialul maxim şi mai poate fi dezvoltat. Evoluţia pozitivă a centrului comercial nu este influenţată numai de dezvoltarea zonei (Păcurari şi Valea Lupului) în special în ultimul deceniu, ci şi de îmbunătăţirea ratei de ocupare a forţei de muncă şi a puterii de cumpărare din Iaşi, viitorii chiriaşi identificând o oportunitate pentru extinderea ulterioară”.

Era Park Iaşi include  în prezent un hipermarket Carrefour, cel mai mare din oraş, un magazin de bricolaj Praktiker, un retailer de articole sportive Decathlon, un magazin Altex, precum şi branduri unice în Iaşi ca Mobexpert, Kare Design, Rovere Mobili si Nobilia care, împreuna cu Jysk, formează Home Centre - o destinaţie completă pentru segmentul „Home&Deco”. Centrul dispune şi de o parcare de 3.500 de locuri.

„Extinderea va completa actualul mix de chiriaşi cu o serie de noi retaileri de fashion consacraţi. Creşterea traficului, dar şi modificarea profilului clienţilor ne determină, de asemenea, să integram în proiect un cinematograf multiplex cu nouă săli şi să extindem zona de food court, care a devenit din ce în ce mai importantă pentru clienţii noştri. Era Park este un proiect de succes, dar sunt convins ca prin extindere îşi va atinge adevaratul potenţial”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

După finalizarea lucrărilor de extindere, Era Park va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 80.000 de metri pătraţi, iar mixul de chiriaşi va cuprinde 90 de magazine. Discuţiile cu o parte dintre viitorii chiriaşi au fost deja demarate, astfel că o parte dintre contractele de închiriere vor fi semnate în scurt timp.

„Iaşi este unul dintre cele mai dinamice oraşe regionale. Acesta a devenit al doilea oraş regional pe piaţa de birouri, companii internaţionale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luând decizia de a deschide sau a-şi extinde operaţiunile din oraş. În plus, Iaşiul a fost, anul trecut, al doilea oraş din România ca număr de locuinţe livrate, după Bucureşti. Contextul favorabil este completat şi de evoluţia pozitivă a sectorului de retail, în general, şi din Iaşi, în particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park şi-a consolidat poziţia comercială, iar procesul de extindere început de Argo Capital Management Property reprezintă un pas firesc.” Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.

Compania DTZ Echinox a fost desemnată de către Argo Capital Property consultant pentru întregul proces de repoziţionare şi extindere a proiectului.