Mariana Vizoli şi Daniel Diaconescu pot fi urmăriţi penal în dosarul Murfatlar, pentru o evaziune de 600 mil. lei. Anca Dragu a acceptat demisiile celor doi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ANAF

Autor: Greta Bogdan 21.10.2016

Mariana Vizoli şi Daniel Diaconescu pot fi urmăriţi penal în dosarul Murfatlar, după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, faţă de aceştia.

„Am spus-o încă de la începutul mandatului meu, Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF sunt printre cele mai importante instituţii din România, iar reprezentanţii lor trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integrităţii membrilor din conducerea Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială”, a spus ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

ANAF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate şi va continua să ofere toate informaţiile necesare pentru finalizarea anchetei.

Cinci directori, la data faptelor, din cadrul Ministerului de Finanţe şi ANAF au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, alături de doi administratori de societăţi comerciale, în dosarul de evaziune fiscală în care acţionarul Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat.