Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba speră la afaceri de 2 mil. euro. „Nu mai cumpără nimeni pentru că vede o etichetă lucioasă, sclipitoare şi gata, dă 40 de lei pe kilogram.“

Autor: Roana Rotaru 25.10.2016
Compania Binal Mob din judeţul Alba, cu activităţi în producţia de brân­zeturi şi alte produse lactate, mi­zează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 2 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Fabrica de lactate din Colţeşti a fost construită acum şapte ani din fonduri europene şi are o capacitate de pro­cesare de 30.000 de litri de lapte pe zi, o in­vest­i­ţie de circa 1 mil. euro. Com­pania a ajuns la o ca­pacitate de pro­ce­sare de 16.000 de litri de lapte pe zi, pe care îi trans­formă în brân­ze­turi maturate, caşcaval, unt şi smântână marca Torockoi.

„Colectăm cu cis­ter­ne­le noastre absolut tot laptele din zona Munţii Trascăului de la micii cres­cători de animale. Ca număr de fur­ni­zo­ri de lapte avem în jur de 15-20 de mici gospodari, noi pe ei contăm foarte mult. Un gospodar poate să aibă şi 7-8 vaci ca să colectăm de la el, dar în ge­ne­ral gospodarii se organizează câte 4-5 şi depun laptele în nişte recipiente spe­ciale aflate în buncăre, iar noi tre­cem şi îl colectăm“, a declarat pentru ZF Sorin Brad, directorul de dez­vol­tare al companiei Binal Mob.