Farsă de proporţii ”cosmice”: Transmisiunea live pe Internet devenită virală a misiunii pe Staţia Spaţială Internaţională a fost un fals

Ziarul Financiar 27.10.2016

După ce miercuri a devenit viral pe Internet, un video care transmitea live o misiune a doi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) s-a dovedit a fi un fals, scrie Mashable. Ulterior, purtătorul de cuvânt NASA a declarat că nu a existat nicio misiune în care să fie implicaţi astronauţi şi că transmisiunea nu ar fi avut cum să fie reală.

Filmarea fost transmisă live pe Facebook şi a fost preluată de site-uri precum UNILAD, Viral USA şi INTERESTINATE şi a atras un număr impresionant de vizualizări şi aprecieri. 

Aceasta strânsese, în decursul a trei ore de când fusese postată pe pagina de Facebook a Viral USA, mai mult de 2 milioane de like-uri, 400.000 de share-uri şi 280.000 de vizualizări, însă pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook a NASA nu a existat nicio menţiune cu privire la o presupusă misiune în spaţiu.

Mai mult, montajul video seamănă foarte mult cu misiuni care au avut loc în 2013 ale astronauţilor ruşi Oleg Kotov şi Sergei Ryazanski.